Дмитро Юрас

Донька просить підтримати петицію про посмертне присвоєння звання “Герой України” полковнику з Тернополя

Руслан Муляр боронив Україну на Донбасі з 2014 року. Загинув у 2018 році під час виконання бойового завдання. Йому було 43 роки. Світла і вічна пам’ять

Присвоїти посмертне звання “Герой України” полковнику з Тернополя Руслану Муляру просить його донька Наталія Качалуба. Вона закликає усіх небайдажих підтримати петицію, яку зареєструвала на офіційному інтернет-представництві Президента України. 

Руслан Муляр народився 1975 року у Тернополі в родині службовців. Був полковником спецпідрозділу СБУ “Альфа”.  Із початком російської збройної агресії проти України виконував завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Загалом пройшов 8 ротацій в зоні проведення АТО та операції Об'єднаних сил. За професіоналізм, героїзм та доблесть був неодноразово нагороджений відомчими відзнаками. У травні 2018 року йому присвоїли звання полковника, — йдеться у тексті петиції. 

Загинув 26 травня 2018 року близько 17:45 під час виконання бойового завдання в районі села Кримське і Бахмутської траси внаслідок обстрілу групи співробітників СБУ з ворожої БМП-1. У воїна залишились дружина, двоє синів-близнюків, донька та онуки.

До завершення збору підписів залишилося 86 днів, станом на 12.00 15 жовтня зібрано 3457 голосів з 25000 необхідних. Підтримати петицію можна за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/235254

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео