Ростислав Фук

Жителі Тернопільщини отримали майже 4 млн грн податкової знижки

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів області є витрати на навчання

Гроші

Задля податкової знижки жителі Тернопільщини задекларували 39,4 млн грн витрат. При цьому станом на початок квітня своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку скористалися 1833 людей. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів області є витрати на навчання. Так, понад 83 відсотки декларантів, а це 1536 осіб, заявили про це, зазначивши, що витратили на здобуття освіти минулого року 33,8 млн гривень.

Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 283 декларантам, а оплата відсотків за іпотечними кредитами – шістьом краянам. Про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла інформували четверо громадян. Ще по двоє людей задекларували витрати у зв’язку з переобладнанням транспорту та витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей. 

За наслідками перерахунків громадянам нараховано до повернення 7,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При цьому 3,8 млн грн декларанти вже отримали. 

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео