Ростислав Фук

Хотів придбати авто з Європи: житель Тернопільщини втратив 4 тисячі доларів

Чоловік знайшов сайт з оголошеннями про продаж машин в інтернеті

Картка

Майже 4 тисячі доларів втратив житель Тернопільського району, який хотів придбати авто з-закордону. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Чоловік знайшов сайт з оголошеннями про продаж машин з Європи. Продавець зазначав, що приганяє потрібну модель за певну оплату. Тернополянин вирішив замовити авто та декілька разів здійснював перерахунок коштів за різні послуги. Іномарка так і не перетнула український кордон, продавець зник, а з ним і майже 4 тисячі доларів.

За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження. Поліцейські встановлюють детальні обставини злочину.

Вкотре застерігаємо від подібних дій. Ні в якому разі не переводьте готівку невідомим. Здійснивши передоплату покупці ризикують втратити гроші, і залишитися без покупки. А якщо вона надто дороговартісна - взагалі не варто ризикувати, краще побачити, що купуєш, а тоді оплачувати, – йдеться в повідомленні. 

Поліцейські кажуть, якщо продавець наполягає лише на передоплаті - із ним бажано справи не мати. Крім цього, на сайті кіберполіції https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/ можна перевірити номер телефону, банківську картку і посилання на сумнівний сайт - можливо, шахраї вже є в базі кіберполіції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео