Ростислав Фук

Жителі Тернопільщини отримали понад 6 млн грн податкової знижки

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів області є витрати на навчання

Гроші

Задля отримання податкової знижки жителі Тернопільської області задекларували 51,4 млн грн витрат. При цьому станом на початок травня своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку скористалися 2376 наших краян. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів області є витрати на навчання. Так, понад 85 відсотки декларантів, а це 2028 осіб, заявили про це, зазначивши, що витратили на здобуття освіти минулого року 33,8 млн гривень.

Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 317 декларантам, а оплата відсотків за іпотечними кредитами – 22 нашим краянам. Про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла інформували 5 громадян. Ще по двоє людей задекларували витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів та витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей. 

За наслідками перерахунків громадянам нараховано до повернення 9,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При цьому 6,3 млн грн декларанти вже отримали. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео