Ростислав Фук

Жителі Тернопільщини сплатили до зведеного бюджету майже 8 мільярдів гривень

Це на 30 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року

Єдиний податок

Упродовж січня-липня цього року Зведений бюджет України від платників Тернопільщини отримав 7 млрд 759 млн грн податків та зборів. Вдалося забезпечити приріст порівняно з аналогічним періодом 2022 року, який склав понад 1,7 млрд гривень або ж 28,6 відсотка. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області.

До державної скарбниці надійшло майже 2,9 млрд гривень, що на 591,3 млн грн більше, ніж за 7 місяців торік. Серед основних бюджетоформуючих платежів лідирують податок на додану вартість (понад 1 млрд грн), податок з доходів фізичних осіб (951,7 млн грн) та податок на прибуток (497,7 млн грн). 

Доходи місцевих бюджетів упродовж січня-червня цього року склали майже 4,9 млрд гривень. Це на 1,1 млрд або ж на 30 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Платники податків Тернопільщини продовжують підтримувати економіку України, сплачуючи до бюджету податки. Завдяки їх активній громадянській позиції та патріотизму бюджет стабільно отримує кошти для Збройних Сил України та соціальних виплат. Податкова служба Тернопільщини щиро дякує платникам за відповідальне ставлення до сплати податків та вагомий внесок у фінансову підтримку держави, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео