Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини цікавлять чужі доходи і суми сплачених внесків

Чужі доходи і сумами сплачених внесків продовжують цікавити жителів Тернопільщини.

Такий висновок зробили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області.

- Торік податківці отримали 73 інформаційних запити від осіб, які забажали скористатися своїми правами, відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації», - кажуть фахівці. - Переважна кількість запитувачів – громадяни. Від них було 62 запити. Ще 11 заяв надіслали представники юридичних осіб.

Більшість запитів надіслали засобами електронного зв’язку – аж 42 заяви. Поштою надійшло 24 запити, а 7 подали особисто.

- Запитувачі у своїх заявах насамперед цікавилися інформацією щодо внесків до фондів, доходами і сплаченими сумами податків суб‘єктів господарювання, - кажуть у податковій. - Їх турбували також питання сплати екологічного податку, акцизного податку, порядку розрахунку податку на майно, списання податкового боргу, необхідності подання дозвільних документів, щодо розрахунку плати за землю, а також - розмір податкових надходжень до міського бюджету.

За результатами розгляду запитів, фахівці податкової служби краю задовольнили 30 запитів, на які надали вичерпні відповіді. Відмовили в отримання інформації 25 запитувачам, ще 17 – надали роз’яснення та перенаправили за належністю. Що цікаво, 1 лист залишили без розгляду на прохання самого адресата.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео