Віра Олександрович

Громади на Тернопільщині мають бути задоволені – грошей надійшло більше

Надходження до бюджетів територіальних громад Тернопільщини суттєво зросли. І такого вдалося добитися лише за перший місяць 2022 року.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- У січні цього року територіальні громади Тернопільщини отримали на 26% більше податкових платежів, ніж торік, - кажуть у податковій. - Загалом надходження податків і зборів до місцевих бюджетів склали 448,2 млн грн. Приріст до показників січня 2021 року становить аж 93,1 млн грн.

Серед платежів, які суттєво посприяли наповненню скарбниць громад, – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, земельна плата, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та акцизний податок із роздрібної реалізації підакцизної продукції.

- Так, місцеві бюджети отримали 279,4 млн грн ПДФО, а це - на 25% або 56,6 млн грн більше, ніж торік, - уточнюють податківці. - Малий бізнес сплатив 105,1 млн грн єдиного податку, що на 30% або 24,1 млн грн перевищило показник січня 2021 року. Земельного податку надійшло на 2,6 млн грн (11%) більше, адже цьогоріч його сплата склала 26,2 млн грн. Надходження з податку на нерухоме майно зросли на 46%: 21,1 млн грн - у січні 2022 року і 14,6 млн грн - у січні 2021-го. Реалізація підакцизної продукції додала бюджетам громад 12,1 млн грн, що на 18% або 1,9 млн грн більше, ніж торік.

На думку податківців, попри те, що січень - лише перший місяць року, спільними зусиллями податкової служби краю, органів місцевої самоврядування і бізнесу вдалося належно подбати про фінансове забезпечення громад краю.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео