Анастасія Кисіль

Жителька Тернопільщини готова безкоштовно віддати захисникам вирощені домашні огірки

Пані Марія запрошує до себе на город волонтерів, які б змогли зібрати врожай огірків та завезти їх для воїнів

На городі Марії Пташник з Мужилова Підгаєцької громади цього року вродило багато огірків. То ж вона хоче поділитися цими овочами з нашими захисниками. Адже вважає, що вирощене вдома - найкраще. Жінка запрошує волонтерів, щоб ті приїхали та зібрали огірки. Готова віддати овочі безкоштовно.  

Марія Пташник не може сама відвезти огірки захисникам, бо не має власного транспорту. До того ж зараз змушена поїхати на лікування до Польщі. Проте її сусідка допоможе всім, хто захоче зібрати огірки.

До мене вже телефонували з Тернополя. Але, на жаль, вони не приїхали. Сказали, що це далеко. Від міста до мого села потрібно їхати приблизно 70-80 кілометрів, - розповідає вона.

Пані Марія каже, що всі охочі можуть телефонувати до неї за номером: 097-62-44-036  на Viber

Там дуже багато огірків. Вчора ходила вибирати, вийшло 4 ящики. Я хочу допомогти нашим хлопцям. Думаю вони були б не проти з’їсти свіжих огірків. Мені кажуть консервувати та закривати. Звісно, це один з варіантів, але хотілося б передати для наших воїнів свіжих овочів, - каже пані Марія. 

Пані Марія запрошує до себе на город волонтерів, які б змогли зібрати врожай огірків та завезти їх для воїнів

Якщо ж ніхто не зголоситься зібрати врожай, тоді жінці допоможе односельчанка, яка пообіцяла заквасити всі огірки та потім передати воїнам. 

Марія Пташник вже не вперше допомагає і захисникам, і переселенцям. Вона прихистила у своїй домівці подружжя з Харкова. 

У мене вдома жили харків’яни протягом двох місяців. Також я давала продукти та одяг для людей, які приїхали до нас з Києва, Херсона та Харкова, допомагала їм шукати житло. Організовувала односельців, аби вони залучалися до добрих справ,  - пригадує жінка. 

Читайте також: малюють на зброї, продають солодощі, співають, змагаються: як на Тернопільщині збирають кошти для ЗСУ.

Фото Марії Пташник

Вибір читачів за тиждень

Відео