Жителька Тернопільщини робить квіткові композиції з мила

Квіткові композиції довго не втрачають своєї привабливості. Їх можна використовувати не лише як декор, але і безпосередньо як мило

Троянди, тюльпани, півонії, лілії, орхідеї… В оселі Катерини Остапюк із Хотовиці Кременецького району вони квітнуть і сонячного літа, і холодної зими. Навіть коли за вікном плаче осінь, вони все одно не перестають «цвісти» і наповнювати повітря солодким ароматом. А все тому, що ці квіткові композиції господиня творить із мила, пише Сільський господар.

Я дуже люблю квіти, – зізнається Катерина. – Незалежно, чи вони в букетах, на лузі, у вазонах чи на городі – завжди радують мене своєю красою. Коли вперше побачила квіти з мила, то не могла відірвати погляд. Спочатку навіть не вірила, що вони не справжні. Гадала, таку красу здатна створити лише природа. А виявляється, людині теж це під силу. Звісно, що живим квітам нема рівних. Але в букеті вони стоятимуть недовго. Втім з мила будуть радувати своєю красою і п’янкими пахощами тривалий час.

Катерина зізнається, що приступати до миловаріння їй було трохи лячно, але допомогла підтримка рідних і велике бажання творити красу. Впевнившись у своїх намірах, вона перечитала масу інформації в інтернеті та переглянула чимало майстер-класів із миловаріння.

Перші мої роботи – це брусочки мила у вигляді кексиків, які я подарувала своїм родичам на Новий рік, – пригадує Катерина Остапюк. – Вони були зовсім не ідеальними. Але все одно я ними дуже пишалася. Та й рідні мене підтримали. Для мене це був стимул творити далі. Тож наступного разу я «виростила» з мила квіти. Змішування ароматів, вибір форми стало для мене не просто заняттям. Це час, коли моя кухня наповнюється неймовірним запахом, а душа – дедалі більшим натхненням.

Свої квіти майстриня виготовляє з мильної основи та ефірних олій. Їхні пелюстки еластичні і мають дуже ніжний аромат. Квіткові композиції довго не втрачають своєї привабливості. Їх можна використовувати не лише як декор, але і безпосередньо як мило. Пелюстки легко розчиняються, утворюють піну та наповнюють простір приємними пахощами.

Робота з мильними квітами досить проста, – каже Катерина. – Головне – натхнення, фантазія і гарний настрій. Цього року я пройшла спеціальні курси з миловаріння і здобула сертифікат про проходження курсу мильної флористики. У майбутньому я хочу не лише дарувати мильні квіти, а й ділитися своїми знаннями з усіма бажаючими. Для цього планую організовувати майстер-класи.

Квіти Катерини Остапюк дійсно вражають своєю красою та оригінальністю. Вони, наче справжні, напоєні сонцем і любов’ю жіночих рук. Вражає і асортимент квіткових композицій: горді троянди, чарівні півонії, благородні тюльпани, ніжні кали… Здається, їх щойно принесли з городу, поставили у вазу і наповнили кімнату свіжістю, а душу – спокоєм і гармонією.

 Авторка: Марія Безкоровайна

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео