Ростислав Фук

Жителя Чернівеччини, що вирощував на Тернопільщині коноплі, засудили до 6 років тюрми

Правоохоронці вилучили 60 рослин, вирощених у лісосмузі

За публічного обвинувачення чортківського прокурора вироком Борщівського районного суду до 6 років позбавлення волі засудили жителя Чернівеччини. Його визнано винимо у незаконному збуті особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненому повторно та незаконному посіві й вирощуванні конопель. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що у травні 2022 року мешканець сусідньої області тимчасово оселився у прибережній лісовій смузі річки Дністер у Чортківському районі, посіяв там коноплі та вирощував з травня по вересень 2022 року з метою продажу.

Незаконний бізнес припинили правоохоронці, вилучивши 60 рослин, вирощених засудженим у лісосмузі та майже 300 г канабісу, який він зберігав з метою збуту. Також доведено ще факти продажу канабісу 2 жителям Чортківського району.

Чоловіка судили за частиною 2 статті 307 та частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Відтак за вироком суду чоловік наступні 6 років проведе за ґратами. Вирок ще не набрав законної сили.       

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео