Спецпрокуратура перевірить дії службовців ТЦК, після перебування в якому помер чоловік

Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи

прокуратура (Copy)

Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом ймовірного перевищення військовослужбовцями Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки влади чи службових повноважень. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Попередня правова кваліфікація – частина 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці). Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, інформація від чергового лікаря про те, що у лікувальному закладі раптово помер 49-річний житель Чортківського району надійшла до бучацьких правоохоронців 29 лютого, близько 7 години ранку. Повідомлялося, що він хворів епілепсією, а на його тілі були забої та синці.

Попередньо встановлено, що 25 лютого 2024 року цей чоловік прибув до ТЦК для звірки військово-облікових документів та проходження військово-лікарської комісії. Однак через алкогольну інтоксикацію медкомісію не проходив. Через два дні, 27 лютого, близько 17 години, перебуваючи на території центру комплектування стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився – почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою, – кажуть прокурори.

Медики констатували смерть, причиною якої стала черепно-мозкова травма. Тіло доставили до Тернопільського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Досудове розслідування доручили здійснювати слідчим Теруправління ДБР у Львові.

Читайте також: На Тернопільщині люди вийшли на протест через смерть чоловіка після перебування в ТЦК

«Пролежав три дні з температурою»: рідні розповіли про обставини смерті тернополянина через 9 днів після мобілізації

Командування навчального центру прокоментувало обставини смерті тернополянина у польовому таборі

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео