Ростислав Фук

Жителю Тернопільщини загрожує до 4 років тюрми за пропозицію хабаря патрульним

Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група

15 000 гривень пропонував правоохоронцям 27-річний житель Зборівської міської громади. Тепер, окрім адміністративного протоколу, порушнику загрожує ще й кримінальне покарання, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання на території обслуговування у комендантську годину правоохоронці зупинили автомобіль марки ВАЗ 21063. Спілкуючись з водієм патрульні помітили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративного протоколу чоловік намагався «залагодити питання» й запропонував інспекторам поліції 15 000 гривень.

Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група Зборівського відділення поліції.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Окрім того, чоловік нестиме адміністративну відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння згідно зі статтею 130 (Керування транспортними засобами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рішенням суду порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 17 000 гривень і його можуть позбавити права керувати транспортом.

Як повідомляють у пресслужбі Патрульної поліції області, загалом за минулі вихідні ми виявили 7 водіїв, які керували транспортними засобами, ймовірно, в стані сп'яніння.

На зупинених керманичів патрульні склали адміністративні матеріали:

  •  за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП — 6 протоколів;
  •  за ч. 3 ст. 130 — (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння особою, яка двічі протягом року притягалася за це ж саме правопорушення) КУпАП — 1 протокол.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео