Тамара Коблик

Жителю Тернопільщини загрожує до 2 років позбавлення волі за домашнє насильство над сестрою

Минулого року чоловік вже був засуджений за нанесення сестрі легких тілесних ушкоджень

Цього року поліціянти двічі складали на фігуранта адміністративні протоколи за вчинення насильства щодо родички (ст. 173-2 КУпАП) та виносили термінові заборонні приписи. Тепер чоловік нестиме кримінальну відповідальність. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

До співробітників відділення поліції №3 м. Гусятин надійшло повідомлення від жительки одного із сіл Хоростківської громади про те, що її брат влаштував сварку, погрожує їй та виганяє з дому.

Прибувши на місце події, правоохоронці провели профілактичну бесіду з правопорушником. Як з’ясувалося, родичі проживають в одному будинку і чоловік систематично ображає сестру. Також фігурант минулого року був засуджений за нанесення їй легких тілесних ушкоджень.

Тепер щодо домашнього кривдника слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення йому підозри.

Якщо ви стали жертвою або очевидцем насильства – телефонуйте за номерами телефонів:

- поліція - 102;

- національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації - 0 800 500 335 (з мобільного та стаціонарного) або 116 123 (з мобільного)

- урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей - 15-47;

- мобільні бригади соціально-психологічної допомоги за підтримки UNFPA (https://rozirvykolo.org/sluzhby-pidtrymky/mobilna-brygada).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео