Житель Тернопільщини віддав шахраям більше ста тисяч гривень за віртуальне авто

98468-1_large

Майже сто шістнадцять тисяч віддав шахраям житель Тернопільського району. В мережі інтернет він знайшов оголошення про продаж автомобілів, пригнаних з-за кордону. Потерпілий зідзвонився з продавцями й обговорив, яку марку та за скільки він готовий придбати. Чоловіка цікавила AUDI A6.

Цієї машини в наявності не було, але її продавці обіцяли доставити найближчим часом. Навіть скинули фотографії кількох варіантів даної моделі, пише dosie102.te.ua.

Єдина умова, яку вони висували - оплата повної вартості на розрахунковий рахунок. Це, як пояснили автобізнесмени, гарантія здійснення покупки.

Сорокадворічного чоловіка усе влаштувало і він в Тернополі закинув необхідну суму - 115 620 гривень. На авто чекав кілька днів, а коли перетелефонував продавцям, то номер виявився відключеним.

За допомогою потерпілий звернувся до поліції. Правоохоронці внесли даний факт в ЄРДР згідно зі статтею 190 ККУ - шахрайство.

Працівники поліції нагадують, що сьогодні будь-який покупець або продавець авто - мішень в очах аферистів. Потрапити на гачок шахраїв може кожен, бо онлайн-оголошення подають не лише респектабельні і чесні люди. Тому часто жертви купують віртуальні авто за реальні гроші і як результат - залишаються без коштів, і без транспортного засобу. Найкращий спосіб уникнути шахрайства - не купувати дистанційно і в жодному разі не переказувати ні завдаток, ні передоплату. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео