Орест Сарматський

Жителів Тернопільщини попередили про сальмонелу у курячих четвертинках з Польщі

18c02e5822e49e9aa809d5fa6a3fa67c2df7853b

Система RASFF повідомила, що у курячих четвертинках, експортованих з Польщі, виявили сальмонелу. Забили на сполох і в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області, де навели дані про виробників,які постачали у Литву та Україну небезпечну продукцію.

– Просимо повідомити до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в торгових мережах чи продуктових магазинах. (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10), – йдеться у повідомленні відомства.

Довідково. Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF) – система швидкого обміну інформацією щодо наявності ризику для здоров’я людини, пов’язаного з харчовими продуктами і кормами.

RASFF – це інструмент для обміну інформацією, який допомагає країнам ЄС діяти швидше та скоординовано у відповідь на загрозу здоров'я, спричинену харчовою продукцією. Мережа RASFF об’єднує контролюючі органи в сфері безпечності харчової продукції країн ЄС та таких країн як Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, які відповідають за безпечність харчових продуктів та кормів.

У випадку загрози член мережі передає Європейській Комісії інформацію про харчовий продукт чи корм, які несуть пряму чи опосередковану загрозу людині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео