Віра Олександрович

Деяким жителям Тернопільщини незабаром повернуть 1,3 млн грн

Знижка

Для отримання податкової знижки жителі Тернопільщини переважно декларують витрати на навчання. Видатки через переобладнання транспортних засобів задекларували лише двоє тернополян.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Одним із випадків, коли людина може добровільно задекларувати свої доходи, є можливість скористатися податковою знижкою, - нагадують у податковій. - Так можна повернути частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у минулому році.

У Податковому кодексі України (ПКУ) вказали перелік витрат, що дає право на такий податковий кешбек – п. 166.3 ст. 166. Серед найпоширеніших – оплата навчання, страхування життя, відсотки за іпотечним кредитом тощо.

- Із початку цього року 384 жителі нашого краю подали декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, - уточнюють у податковій. - Вони задекларували 7,5 млн грн витрат.

Більшість краян подали декларації на отримання податкової знижки через понесені витрати на навчання. Таких - аж 323 (84,1%) від загалу.

- Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала підстави для подання декларацій 49 (12,7%) жителям області, - кажуть у податковій. - Ще 4 оплачували відсотки за іпотечними кредитами, 3 робили пожертви, стільки ж – сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів задекларували лише двоє тернополян.

До речі, за наслідками перерахунків, цим декларантам повернуть 1,3 млн грн ПДФО.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео