Живець свиней почав дешевшати (Агроновини)
Протягом другого тижня листопада тривав низхідний рух закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій. Середня ціна втратила 1 грн/кг (2,2%) і сягнула 44,2 грн/кг.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».
Ближче до середини місяця зниження цін на ринку живця свиней пришвидшилося. Виробники скорегували свої ціни реалізації на 0,5-2 грн/кг у бік пониження. Тож упродовж 46-го тижня товарні партії свиней реалізовували переважно по 43-45 грн/кг.
Очікування на другу половину місяця неоднозначні. Частина представників м’ясопереробної галузі прогнозує подальше послаблення цін закупівлі. Зокрема, близько третини закупівельників передбачає зниження мінімальної ціни закупівлі до 42 грн/кг, про що свідчать результати опитування учасників Асоціації м’ясної галузі.
Більшість же опитаних вважає, що наступного тижня ціна залишатиметься на досягнутому рівні – в межах 43-45 грн/кг. Підтвердженням цього, на думку виробників свинини, є готовність переробників заздалегідь бронювати товарні партії на наступний тиждень.
В Україні виробили 1,1 млн тонн цукру в новому сезоні
В Україні виготовлено 1,09 млн т цукру та перероблено 7,3 млн т цукрових буряків. Про це повідомляє пресслужба НАЦУ «Укрцукор».
До виробничого сезону цукроваріння приступив 31 завод із 32.
Нагадаємо, що в новому сезоні виробництва цукру в Україні працюватимуть 32 цукрових заводи, що в порівнянні з минулим роком, на 10 заводів менше.
Фото з відкритих джерел