Юля Вітюк

Кошти на потреби виборців, зниження цін на продукти та фінансування  тероборони: за що голосували депутати на сесії районної ради? (відео)

Встановити ставку 0% ПДВ на продукти харчування— таке звернення до керівництва держави прийняли сьогодні на сесії Тернопільської районної ради.

Нагадаємо, ідею зменшення ставки ПДВ запропонував народний депутат України Іван Чайківський.

- Підприємства, які тільки стали на ноги, почали переробляти сільськогосподарську продукцію. Це молочна та м’ясна галузі, інші заводи по переробці - вони зараз під великим тиском. Через ріст ціни на енергоносії, вартість продуктів дуже висока. В Європейському Союзі зараз скасовують це ПДВ, відповідно, їхня продукція буде значно дешевша, і наш виробник не зможе людям запропонувати нормальну ціну та втратить свої позиції на ринку, — розповідає Ігор Качмарський, уповноважений представник фракції «За майбутнє» у Тернопільській районній раді.

Підтримали звернення депутатів партії «За майбутнє» щодо запровадження «нульової» ставки ПДВ на продукти харчування

- Сьогодні кожен з нас відчуває складне економічне становище в Україні, зростає інфляція і такий важливий крок буде значимий для кишені кожного українця. Зменшення ставки ПДВ вже діє в Польщі, в інших країнах ЄС, вони турбуються про своїх громадян і своїх виробників, — говорить Леся Колінець, депутатка Тернопільської районної ради, доктор економічних наук.

Звернулися депутати до Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів України і з питанням забезпечення фінансування видатків на організацію територіальної оборони. За попередніми підрахунками, на утримання підрозділів потрібно близько 300 млн грн. Загалом на сесії депутати розглянули більше 20-ти питань.

Звернулись з питанням забезпечення фінансування видатків на організацію територіальної оборони

Загалом депутати розглянули більше 20-ти питань

- Наша фракція сьогодні активно працювала, прийняли зміни до бюджету, де передбачили можливість допомоги з фонду депутатів, з якого ми можемо допомогти людям на лікування, на якісь складні життєві потреби, можемо допомагати в межах 10 тисяч гривень кожен депутат районної ради. Я з депутатами нашої фракції обов’язково про це звітуємо і використовуємо весь фонд на потреби наших виборців, — говорить Ігор Качмарський, уповноважений представник фракції «За майбутнє» у Тернопільській районній раді.

Також депутати заслухали звіт голови за 2021 рік.

Також депутати заслухали звіт голови за 2021 рік.

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео