Віра Олександрович

Серед хворих – діти і літні люди: Тернопільщина ставить рекорди мало не щодня (відео)

Число хворих на COVID-19 у Тернопільській області щодоби продовжує бити рекорди. Зокрема, за минулу добу медики зафіксували 1639 нових випадків, а такого ще не було при жодному з підйомів захворюваності.

Про це сьогодні, 4 лютого, під час брифінгу повідомила начальниця обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

- Ситуація із захворюваністю є тривожною, - каже вона. – Кількість захворювань росте. Ми вже досягнули рекордного числа виявлених нових хворих за добу – 1639. Єдине, що хотіла б відзначити: при такій великій кількості хворих більша частина пацієнтів лікується вдома. На Тернопільщині розгорнули 2054 ліжка. Завантаженість складає 48%. Причому усі ліжка забезпечені киснем.

Стривожені медики і кількістю хворих дітей. Зокрема, Ольга Ярмоленко розповіла, що до лікарні потрапляли з інфекцією навіть 1-3-денні немовлята, які підхопили коронавірус від родичів. 

- Зазвичай діти переносять недугу у легкій формі, - уточнює вона. – Проте не всі батьки знають, що при гарячці дитині треба давати багато пити, але – невеликими дозами. Інакше, може настати інтоксикація. Саме тоді, коли дорослі діють неправильно, малята зазвичай і потрапляють до стаціонару. Днів за 2-3 їх виписують додому.

Набагато складніше все відбувається у людей віком 60+. Тим паче, що саме ця категорія громадян найгірше вакцинована. 

- Вакцинація вберігає від складного перебігу недуги, госпіталізації, киснезалежності і навіть смерті, - наголошує вона. - Тому я закликаю усіх, хто ще не щепився, зробити зараз бодай першу дозу. Чекають на пунктах вакцинації і тих, кому вже потрібна бустерна доза. Нагадаю, її можна робити усім, хто пройшов повний курс вакцинації понад 6 місяців тому.

До слова, Ольга Ярмоленко також докладно розповіла про найтрагічніший випадок коронавірусу, що стався на Тернопіллі – від недуги загинув 19-річний юнак, у якого не було жодних супутніх захворювань. За її словами, це ще раз переконало медиків у тому, що недуга – підступна і нею в жодному разі не можна нехтувати.

Фото з трансляції на сторінці Департаменту охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео