Тамара Коблик

Зранку 1 жовтня в Україні буде масштабна хвилина мовчання (відео)

Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату День захисників і захисниць.

У День захисників і захисниць України, 1 жовтня, по всій країні відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць, — написав президент.

Зеленський нагадав, що цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату День захисників і захисниць.

Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бʼється заради держави. Усіх, хто додає сили Україні. Усіх, хто віддав своє життя заради України. І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців, — відзначив Зеленський.

Нагадаємо, 14 липня Верховна рада змінила дати трьох свят: Різдво офіційно відзначатиметься 25 грудня, День Української Державності – 15 липня, День захисників і захисниць України – 1 жовтня, а не 14 жовтня, як це було раніше

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео