Ростислав Фук

«Зробили диво»: у Тернополі нейрохірурги поставили на ноги пораненого захисника

Херсонця Миколу Хісамутдінова рятували земляки - обоє медиків, які переїхали до Тернополя через війну, теж з Херсона

Лікарі Тернопільської психоневрологічної поставили на ноги захисника з Херсонщини Миколу Хісамутдінова, який майже півтора року пересувався на милицях з нестерпним болем через пошкодження хребта внаслідок мінно-вибухової травми. Про це повідомили на сторінці благодійного фонду «Ладижин – наш дім».

На операцію бійцю збирали кошти протягом липня-серпня.

Я думав, що вже ніколи не позбудусь милиць. Що це - назавжди. Але коли зробив перші кроки після операції, зрозумів, що лікарі зробили чудо, - розповідає захисник.

Прооперували Миколу зробили лікарі-нейрохірурги Олексій Леонтьєв та Олександр Журавльов. Саме в їхньому відділенні була замінена металоконструкція на хребті чоловіка, що й дозволило воїну нарешті стати на ноги. До слова, ці лікарі теж з Херсонщини, які переїхали до Тернополя через війну, теж з Херсона.

Але цього нічого не було б без ладижинських лікарів, бо саме вони стали тією рушійною силою, завдяки якій все сталося, - зазначив Микола.

Засновниця благодійного фонду Юлія Коломієць каже, оскільки імплант був наданий безкоштовно, всі зібрані кошти перекажуть на рахунок бійця, аби він міг придбати необхідні ліки та оплатити проходження реабілітації після операції.

Попереду у Миколи тривалий період відновлення. Однак він прагне знов допомагати фронту, на цей раз - волонтером.

Служити я вже не зможу, але й сидіти склавши руки не буду. Хочу допомагати волонтерам доставляти необхідне на передову, - каже він.

Читайте також: У тернопільській лікарні за 10 днів поставили на ноги чоловіка, який до того не міг піднятися з крісла

Фото благодійного фонду «Ладижин – наш дім»

Вибір читачів за тиждень

Відео