Зробив селфі – покайся! Церква осучаснила список гріхів

селфі гріх

Про те, що УГКЦ осучаснила перелік гріхів повідомляє Znaj.ua з посиланням на «Вести».

Ворогом номер один в Україні визнали корупцію:

«Чи це сповідається єпископ, чи то священик, чи то сповідається мирянин, сповідник повинен запитати – чи є гріхи корупції у цієї особи. Хто згрішив – повинен каятися. І повинен гріх виправити», – розповів глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Не смертними, але все ж гріхами відтепер вважають штучне запліднення і сурогатне материнство. Саму технологію називають порочною, тому і не заохочують. Церковники стверджують, що проблема із зачаттям – це випробування Боже.

Формою ідолопоклонства є пластичні операції, які в наші дні стали явищем звичайним. Змінюючи свою зовнішність, людина стає спокусником, такі діяння порочні, вважають церковнослужителі. Формою шкоди власному здоров’ю та оточуючих, а відтак гріхом, вважають і куріння.

Особливе місце у переліку засудження у церковників – соціальні мережі мережі, і любові до селфі.

«Можна швидко повідомити хороші новини або поділитися ідеєю з багатьма людьми відразу – це не є гріхом. Але прагнення фіксувати і випинати найменші прояви своєї мирської діяльності, привертати увагу фотографіями і виставляти свої діяння напоказ – це специфічна сучасна форма марнославства і ознака глибинної самотності. Якщо людина залежна від «лайків», вона духовно слабка», – пояснили в церкві виданню «Вести».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео