Анастасія Кисіль

«ЗСУ, з нас батончики, з вас перемога»: тернополяни готують захисникам корисні смаколики (фото, відео)

У день виготовляють понад 700 енергетичних батончиків з сухофруктів, горіхів та меду.

Парафіяни Церкви Матері Божої Неустанної Помочі у Тернополі готують енергетичні батончики для Збройних сил України. Окрім солодких смаколиків, тернополяни ліплять вареники та пакують сухі супи. 

Ми розуміємо, що на нашій території спокійно, але є місця, які постраждали набагато більше. Ми думаємо, що це наш обов’язок допомагати тим людям, які зараз не мають де жити та що їсти. Тому ми організували волонтерство, щоб допомагати тим, хто потребує, – розповіла журналістам Терену волонтерка Уляна Масна.

Спочатку тернополяни ліпили вареники, адже для їхнього приготування потрібні найпростіші продукти. Потім до них звернулись з проханням зробити щось таке, що військові могли брати з собою та це не потрібно було варити чи смажити. Тоді вирішили готувати енергетичні батончики.  

Наші батончики готуємо з сухофруктів (журавлина, чорнослив, родзинки та курага), також різні горіхи. Потім все перемішуємо з медом і обвалюємо в льоні, кунжуті, кокосовій стружці або макові, – розповідає Уляна.

За словами Уляни, тернопільські бджілки-трудівниці в день виготовляють близько 700-800 таких батончиків. 

Також дівчина активна в соціальних мережах, зокрема знімкує процес приготування та викладає ці відео у TikTok. Одне з них, де дівчата фасують сухі супи, за кілька днів переглянули майже півмільйона людей.

 

Вирішили знімати відео, щоб залучити більшу кількість людей. У ТікТок такі короткі та динамічні відео «заходять». Таким чином більше людей можуть дізнатися про ініціативу західної України. Ми стараємось робити все, що можемо, – каже Уляна.

Якщо бажаєте допомогти продуктами, приносьте їх до храму. Якщо ж можете підтримати грошима, надсилайте за реквізитами: ПриватБанк -  4149 4993 8556 5161 або Монобанк - 4441 1144 2224 9662.

Ми – класна нація, ми – сильний народ. Ми переможемо, по-іншому бути не може, – впевнена Уляна Масна. 

 

Фото Церкви Матері Божої Неустанної Помочі у Тернополі

Вибір читачів за тиждень

Відео