Зустріч влади та підприємців у Чорткові: говорили про легалізацію праці та сплату акцизу (фото)

DSC_0275

Учора, 11 березня, у сесійній залі Чортківської міської ради відбулась зустріч голови Чортківської міської територіальної громади Володимира Шматька із представниками малого та середнього бізнесу. Зустріч проводили з метою легалізації праці та сплати акцизного податку, якщо підприємці продають підакцизні товари.

Голова громади розповів, що на основі даних фінансового управління міської ради одразу помітно порушення, якщо вказано, до прикладу, що у великому магазині чи закладі громадського харчування працевлаштована лише одна людина. Крім того, за показниками сплати акцизного податку також визначають тих підприємців, які приховують реальний дохід.

DSC_0278
DSC_0278

«Саме тому вкотре наголошуємо – під час покупки підакцизних товарів (алкогольні напої, тютюнові вироби) у продавця необхідно вимагати фіскальний чек. Таким чином гарантовано податок на акциз надходитиме до місцевого бюджету, з якого власне потім і ремонтуються дороги, школи та садочки, освітлюються вулиці», – йдеться на сторінці Чортківської міської ради у Facebook.

Інспектор праці Чортківської міської ради протягом тривалого часу проводив інформаційно-роз’яснювальну роботу на підтримку легалізації праці у різних обʼєктах торгівлі та сферах послуг міста, спілкувався з громадянами та закликав їх відповідально ставитися до свого майбутнього, адже отримуючи заробітну плату «в конверті», працівники втрачають не тільки соціальні гарантії сьогодні, а й позбавляють себе гідної пенсії в майбутньому.

На завершення Володимир Шматько зазначив, вже незабаром спеціальна комісія розпочне перевірку діяльності підприємців з виходом на місця безпосереднього ведення діяльності.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«277492,277491»]

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео