Тамара Коблик

Звільнена з полону військова лікарка народила дівчинку

Випускниця Тернопільського медуніверситету Мар'яна Мамонова потрапила у полон вагітною. На щастя, її встигли визволити і вона народила на волі!

Мар’яна Мамонова, яка повернулася з російського полону, народила дівчинку. Пологи відбулися у Луцькому перинатальному центрі. І сама жінка і дитина почуваються добре. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Мар’яна Мамонова навчалась у Тернопільському медичному університеті (2015 рік випуску), магістратуру закінчувала у Київській військово-медичній академії, потім служила у 36-й окремій бригаді морської піхоти 501-го батальйону в Бердянську.

До 24 лютого 2022 року вона перебувала у військових госпіталях у зоні воєнних дій з солдатами та пораненими. З початку повномасштабної війни лікар була в Маріуполі, де на початку квітня з заводу імені Ілліча потрапила в полон.

21 вересня 2022 року вона повернулася додому з полону. Жінка перебувала в руках окупантів упродовж шести місяців будучи вагітною.

Нагадаємо, увечері 21 вересня, полонених тернополян звільнили з полону. Це була найбільша операція з обміну полонених з 24 лютого.

22 вересня, звільнені з полону захисники з Тернопільщини – Катерина Поліщук (“Пташка”), Михайло Діанов та Арсен Дмитрик, світлини яких облетіли весь світ, зустрічалися зі своїми рідними та передали вітання землякам.

Фото зі сторінки Кирила Тимошенка у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео