"Срібло" з лицарської «Битви націй» привіз тернопільський студент

Українська збірна, до складу якої входив й студент Тернопільського державного медичного університету Андрій Андрусик, здобула друге місце у Чемпіонаті світу з історичних середньовічних боїв «Битва націй – 2015».

 

Як повідомили у прес-службі ТДМУ, участь у боях взяли шанувальники стародавньої культури із понад 35 країн світу. За нагороди змагалася і збірна команда України.

Відкриття чемпіонату відбулося на Градчанській площі Праги.

«У двох важливих номінаціях – «21 на 21» і «5 на 5» - наша збірна виграла друге місце. До речі, у номінації «5 на 5» вперше упродовж всіх чемпіонатів ми маємо такий вагомий результат. Я вважаю, що, постійно тренуючись, будемо нарощувати майстерність і перемога буде за нами», - розповів ініціатор створення лицарської команди при ТДМУ, студент другого курсу стоматологічного факультету Андрій Андрусик.

Хлопець представляв на цих змаганнях тернопільський медичний університет, але, каже, що  у вузі в нього є й інші однодумці.

«Вже є гідна зміна, яка також показує хороші результати. На мою думку, ці студенти мають всі шанси потрапити до української збірної. Хочу сказати, що 9 травня на фестивалі в одному зі сіл поблизу Кам’янця-Подільського наші бійці посіли друге місце у номінації «3 на 3». Зокрема честь медуніверситету відстоювали Ельвін Тагієв та Тарас Чорній. Обоє хлопців навчаються на четвертому курсі за спеціальністю «лікувальна справа», - розповів Андрій Андрусик.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео