Тернополянам пропонують обзавестися картонними коробками у під’їздах

Прямісінько зараз знайдіть стару картонну коробку, встановіть її біля свого поштового ящика чи деінде в під’їзді на видному місці та кольоровими фломастерами напишіть на ній виразно “ДЛЯ ВИКОРИСТАНИХ БАТАРЕЙОК”.
Відтак обійдіть усіх мешканців свого будинку та попередьте, аби відтепер не викидали використаних батарейок від ліхтариків, пультів телевізора, електричних колонок та інших приладів у смітник, а кидали їх до цієї коробки. У такий спосіб ви не тільки зробите Тернопіль та його передмістя чистішим, а й безпечнішим для життя.
Бодай у цьому переконана спільнота “Ідея Громади”. У соцмережах вона давно б’є на сполох щодо викидання у смітники використаних елементів живлення. У них, застерігає, містяться важкі метали та їхні сполуки. Тільки одна пальчикова батарейка здатна забруднити важкими металами близько 20 метрів квадратних землі та 400 літрів грунтових вод! Викинувши дві старенькі батарейки з ліхтарика, ви зіпсуєте дві ванни, 8 відер і півтора чайника чистої води! А тепер підрахуйте, скільки батарейок викидаєте у смітник за тиждень, місяць?.. Це ж, виходить, самі шкодите не своєму здоров’ю, вбиваєте природу! Час зупинитись.
Спитаєте, а що робити із зібраними у коробку батарейками? Несіть її до магазину “Патріот” чи одного з магазинів мережі “Watsons” або ж на будь-яку заправку “WOG” (вул. Будного чи 15 Квітня). Звідти їх централізовано передадуть до Львова на фірму “Аргентум”, яка займається утилізацією батарейок.
Джерело: Тopnews

 

Вибір читачів за тиждень

Відео