Ростислав Фук

Тернополянка втратила понад пів мільйона гривень, потрапивши в шахрайську пастку

Жінка здійснила кількасот переказів на різноманітні банківські картки

гроші

До співробітників відділу протидії кіберзлочинності із заявою звернулася 27-річна тернополянка. З пояснень потерпілої, вона декілька місяців тому в одній з соціальних мереж знайшла оголошення про роботу у відомій американській компанії. Пропозицією зацікавилася, адже йшлося про чималі прибутки, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Основною умовою було вкладення власних коштів. Жінка здійснила кількасот переказів на різноманітні банківські картки, будучи переконаною, що скоро зможе отримати всі вкладення плюс великі відсотки. Проте, коли дійшло діло до повернення, виявилося, що все це велика афера за яку тернополянка заплатила понад пів мільйона гривень не тільки власних, а й позичених грошей.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Поліцейські застерігають тернополян не вестися на пропозиції роботи з великими прибутками, інформацію про яку часто можна побачити в соціальних мережах та месенджерах. А якщо за таку роботу ще й треба платити, - то обов’язково запідозріть шахрайство, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео