Військовий комісар привселюдно вибачився за повістку загиблому бійцю

   Як повідомляв «Терен», вчора Андрію Юркевичу, який загинув в АТО  майже рік тому, прийшла повістка з військкомату. Рідні бійця ледве пережили шок, Катинський вибачився перед ними, але каже, що помилка не лише військового комісаріату.

   Весь Тернопіль обурила звістка, що померлому «Грізлі», який героїчно загинув у зоні АТО, прийшла повістка. Про це повідомила вдова Христина Юркевич у Фейсбуці.

   І сьогодні військомат вирішив зібрати прес-конференцію та привселюдно вибачитись перед рідними бійця. Та комісар припускає, що це могло бути недбальством, або навіть «злим жартом» напередодні виборів.

   - В першу чергу я приношу  вибачення за своїх підлеглих перед батьками та дружиною загиблого бійця, - говорить комісар Володимир Катинський. – Ми вже дали розпорядження про службове розслідування. Однак це комплексна помилка. Тобто, винний не лише військкомат, але й дільниця, яка надавала списки і вручала повістки. Більше того, ці повістки виписувались ще у вересні. На фото, яке оприлюднила дружина Андрія, видно, що вона була підшита до справи, але хтось її нахабно вирвав та просто сунув у двері батькам Андрія. Почалась передвиборча компанія і ,можливо, хтось просто хоче відігратись. Але військкомат не співпрацює з політичними силами та не роздає повістки на-замовлення.

   Дружина загиблого Христина, вимагає лише, щоб така недбалість більше не повторювалась.

   - Андрій був першим, хто загинув з Тернополя, - каже вдова. – Перед ним поховано не так багато людей, і такі імена повинні пам’ятати всі.  Ще рік після смерті не пройшов, а його вже забули?! Мені вибачення не потрібні, я просто вимагаю, щоб таке більше не повторювалось. Не  хочу, щоб через цей жах пройшов ще хтось. Хтось після такого може поплакати, хтось потрапити в лікарню, а хтось може відправитись за померлим чоловіком чи сином. Така недбалість недопустима.

   Катинський сказав, що героїв пам’ятають, і як доказ - загиблих, серед яких і Андрій Юркевич, мають посмертно нагородити 23 серпня. Наразі триває службове розслідування, проте винним загрожує або догана, або грошове стягнення.

   Нагадаємо, через декілька тижнів, 5 вересня буде рік, як Тернопільщина попрощалась з загиблим в АТО Андрієм Юркевичем («Грізлі»).

Юлія НІКІТІНА

Вибір читачів за тиждень

Відео