До кінця року гривня буде по 25 за долар, у наступному році – 30-35

Доктор економічних наук, керуючий партнер інвесткомпанії Capital Times Ерік Найман вважає, що проблема полягає у відсутності в Україні валютного ринку як такого. Якщо Національний банк України не візьметься за створення валютного ринку, розбіжність між чорним ринком і офіційним курсом буде збільшуватися.

Про це Ерік Найман заявив у коментарі виданню “Гордон”. “До кінця року гривня буде по 25 за долар, а в наступному році – 30-35. Цьому сприяє багато чинників – і торговий баланс, і платіжний баланс, і погашення боргів, і гроші гастарбайтерів, і зовнішні ринки, і стагнація економіки. Цілий комплекс причин”, – пояснив експерт. Проблема в тому, що в Україні немає валютного ринку.

“Осколок валютного ринку є лише в окремих пунктах на чорному ринку, але це теж не зовсім ринок. Як такого ринку немає у нас, тому немає ринкового курсу. Я думаю, що якщо збережеться така ситуація, то буде збільшуватися розбіжність між чорним ринком і офіційним курсом”, – сказав економіст. Він зазначив, що не бачить системної роботи Нацбанку. “Я не розумію, що вони творять. У мене є великі сумніви, що вони взагалі розуміють, що вони роблять. Вони просто використовують короткострокові погляди на події. Системної роботи немає, стратегії немає. Просто тактика”, – резюмував Найман. 

Сьогодні курс гривні до долара зміцнився на три копійки: з 22,06 до 22,03 грн / $.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео