У Шпиколосах поки затишшя, та чи надовго?

Жителі сіл Шпиколоси та Колосова Кременецького району вчора перекрили трасу міжнародного значення Ковель – Чернівці. Причина - конфлікт громади з православною церквою Московського патріархату. Люди скаржаться, що батюшка вже давно відмовляється у церкві молитися за здоров’я учасників АТО і відспівувати загиблих Небесної сотні.

Вже від квітня люди намагаються перереєструвати церкву під Київський патріархат, проте чиновники «тішать» бездіяльністю. Та без дозволів чиновників батюшка Московського патріархату не пускає громаду до церкви.

Вже за півгодини акції водії вирішили не чекати і спробували проїхати через натовп. Одна водійка при цьому навіть наїхала комусь на ногу. На щастя, травма була не серйозна.

Закінчилося тим, що приїхало районне та обласне начальство і пообіцяло пришвидшити перереєстрацію церкви. Люди, повіривши, розійшлись, але попередили, що у випадку невиконання обіцяного повернуться і влаштують безстроковий страйк, тобто знову заблокують дорогу.

На сьогодні у Кременецькому районі понад десять громад частково або повністю перейшли до Київського патріархату. Ще чотири села в районі зараз у схожій ситуації.

Тамара КОБЛИК

Фото з соцмереж

Вибір читачів за тиждень

Відео