7-річна теребовлянка допомагає для воїнів АТО

Каміла Максимчук навчається у другому класі Теребовлянського НВК (гімназія) і має декілька захоплень: малювання кольоровими фарбами, ліплення виробів із глини, виготовлення різних аплікацій та в’язання бісером. Для останнього батьки їй придбали навіть невеличкий верстат.

 

Маленька русявочка Каміла Максимчук розповідає, що своїми захопленнями почала займатися з 5-ти років. Їй приємно малювати і ліпити з глини різних героїв із мультиків, казок, природних звірят та сценки з життя, вона від того отримує задоволення. Вироби з глини Каміла розмальовує різнокольоровими фарбами, а останнім часом пробує покривати їх лаком для довшого зберігання. Дівчинка намалювала і виготовила багато малюнків та аплікацій, каже, не рахувала, скільки, а виробів із глини – до 100 штук.

 

У сім’ї Максимчуків є один друг, він майданівець і нині займається волонтерством. Це Михайло Самець. І от коли він побачив, чим займається дівчинка, відразу запитав її: «А для кого це ти робиш?» Зрозуміло, Каміла відповіла, що для себе, для свого задоволення. Потім пан Михайло розповів дівчинці, що коли ці малюнки і вироби подарувати воїнам АТО, то вони можуть зберегти їм життя. Та дівчинка і сама про таке вже чула, бачила на зустрічах з бійцями у своїй школі, також по телебаченню мимоволі чує про війну, про її жахіття ледь не кожного дня. І от з новим ентузіазмом і силами вона взялася до роботи. Спершу з мамою вони надіслали малюнки бійцям на фронт через волонтерів і тепер чекають відповіді від них по мобільному телефону. Трохи пізніше Камілі раптом захотілося зробити щось воїнам краще, практичніше, зокрема, наприклад, надіслати кошти. Щоб цю ідею реально втілити в життя, дівчинка вирішила зробити таку собі міні-виставку-продаж вдома. Для цього запросила багатьох своїх, маминих і татових друзів. Ще й тиждень виготовляла для них сама оригінальні запрошення, гарно оформлені малюнками. Виставка відбулася і вдалася, Каміла зібрала 305 гривень, які відразу ж передала волонтерам на потреби воїнів-земляків АТО. Правда, до тих коштів тато ще додав від себе значну суму, але нікому не каже, скільки.

Ось таке у нас підростаюче покоління, наше майбутнє! Дуже приємно всім людям, не говорячи вже про батьків дівчинки, що вона в свої сім рочків зробила таку величезну добру справу заради миру і спокою у світі. Каміла казала: «Коли прийшла до школи 1 вересня, то розповіла своїм однокласникам і вчительці Марії Василівні про те, що зробила. Також частину виробів принесла до школи, нехай діти подивляться і, може, у когось з них виникне бажання зробити благодійність для наших героїв АТО. А на зимових канікулах зроблю ще одну таку виставку вдома!».

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео