«Kozak System» у Тернополі

Під час Всеукраїнського туру «Наш маніфест» до Тернополя з концертом завітав гурт «Kozak System». Музиканти презентували свій новий альбом «Живи і люби», який побачив світ у березні.

«Фактично, «Наш маніфест» – презентація концертної програми, яка цього літа об’їздила всі фестивалі великі, у тому числі європейські. Відома наша пісня «Наш маніфест» – неоднозначна і я це розумію, але хочу пояснити, що ми вкладали в неї зміст, дійсно, протестний! Перш за все, проти внутрішнього такого «совка», москаля, але не росіянина якогось культурного, типу академіка Сахарова! Звичайно, мова іде про «внутрішнє рабство», в якому ми як українці перебуваємо 360 років. Вже час вставати з колін і пишатися собою, своєю історією, музикою, піснею, культурою. Власне, все це «зашито» в нашій програмі музичній, в наших піснях», – поділився музикант гурту «Kozak System» Володимир Шерстюк.

За 3 роки музиканти відзняли 10 професійних кліпів. Нещодавно гурт екранізував свою композицію «Коли вона». Через негоду зйомки кліпу тривали близько 20-ти годин: «Зйомки проходили на березі «київського моря», на київському водосховищі, де є пісок і сосновий ліс. В ньому надзвичайно багато мурах, які аж розсіяні по піску. Наша головна героїня була, фактично, боса і майже роздягнена і ми також мали в піску бути. Ці мурахи нас просто поїдали, сподіваюся, що цього не видно при перегляді кліпу (посміхається – авт.)», – поділився Володимир Шерстюк.

За словами музиканта, пісня «Коли вона» з нового альбому «живи і люби» – своєрідний експеримент, адже гурт відхилився від свого звичного звучання. Загалом, хлопцям подобається пробувати щось нове. Текст композиції «Коли вона» – вірш Сергія Жадана. Володимир Шерстюк розповів, що з дозволу письменника його змінили на 20%: «Він дуже складний за римами і нам довелося його, як кажуть поляки «кринчити», щоб вкласти у музичний ритм. Вона таки вийшла, але над нею ми працювали надзвичайно довго! Сиділи з Іваном в студії і вкладали кожен склад і кожен рядок. Провели у студії десь три тижні записуючи вокал, працюючи над вкладанням дуже складного вірша у простий ритм. Це все одно що квадратне вписати у кругле! Композиція складна у виконанні але вона є найліричнішою, найсуттєвішою – це чоловіча сповідь. Жінки її розуміють і дуже гарно реагують на концертах, співають її разом з нами».

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео