Прокуратура через суд захистила конституційні права громадян та неповнолітніх дітей на суму понад 1,5 млн. грн.

Органи прокуратури області вжили заходи реагування у сфері захисту конституційних прав громадян при виконанні судових рішень, у тому числі – щодо захисту житлових, майнових та соціальних прав неповнолітніх дітей.

Так, за позовами прокурорів у сфері оплати праці, суди постановили рішення, на виконання яких роботодавці упродовж поточного року виплатили працівникам майже 300 тис. грн. заборгованості із заробітної плати.

Також прокурори заявляли позови на захист соціальних прав громадян. Рішення судів у цій сфері виконано на загальну суму майже 100 тис. грн.

Окрім того, органи прокуратури області вжили заходи цивільно-правового характеру в інтересах неповнолітніх. На виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, захищено майнові, житлові та соціальні права дітей на суму майже 250 тис. грн.

Загалом упродовж поточного року виконано судові рішення, постановлені за позовами органів прокуратури області у сфері захисту майнових, житлових та соціальних прав громадян та дітей на загальну суму понад 1,5 млн. грн.
 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео