У Тернополі відбудеться презентація книги «Семантика наших прикрас»

Книгарня «Є» та видавництво «Крок» запрошують на презентацію книжки Вікторії Дикобраз «Семантика наших прикрас». Захід відбудеться 12 лютого. Початок – о 17.00. Модератор – Юрій Матевощук.

Вікторія Дикобраз, організатор культурних подій, керівник МГО «Література.РВ», автостопер та автор, власне, текстів. «Семантика наших прикрас» – її дебютна збірка, повідомляє beztaby.

Книжка стала своєрідним зібранням символів і знаків, які зіграли певну роль у житті Вікторії, які змальовують її вірші, доповнюють або підкреслюють їх. Чорний із жовтим у колористиці, зумисна відсутність нумерації сторінок, візуально подібна до словникової типографіка – це те, що кидається в очі при розгляданні «Семантики…».

«Спільні проекти дизайнерів та поетів не є рідкістю, та все ж, зазвичай у них не надається належної уваги розвороту та окремій сторінці, а також її ідейному наповненню. Тому для нас так важливо було попрацювати над словом і образом водночас», – Алекс Корчевскі (Олександра Корчевська), дизайнер збірки.

«Що я можу сказати. На чотири розділи припало 63 вірші. Кожен текст має супровід: назву, дату, ретельно підібраний коментар, перегук із кольором і простором навколо себе.

Вона поміщається у кишені куртки, проте мені випадає з обох рук. Ми намагалися зробити красиво. Сподіваюся, чимось вийшло і корисно», – Вікторія Дикобраз.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео