Бережанщина готується до відзначення 100-річчя бою на горі Лисоня

Голова райдержадміністрації  В. Петровський провів засідання оргкомітету з питань підготовки та відзначення в районі у 2016 році 100-річчя бою Легіону Українських Січових Стрільців на горі Лисоня.

Розпочинаючи засідання  В. Петровський проінформував про те,  що відповідно до Постанови Верховної Ради України від 2 лютого 2016 року «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році»  100 років з часу боїв за гору Лисоня за участю легіону Українських січових стрільців (08-09.1916) буде урочисто відзначитися на державному рівні. На сьогоднішній день ведуться перемовини стосовно фінансування фестивалю.                                         

Члени оргкомітету обговорили ряд питань, які потребують першочергового вирішення, зокрема:  реконструкція могили та каплички на горі Лисоня, ремонт під’їзної дороги, упорядкування кладовищ у селах Посухів, Лісники та на Лисоні, на яких захоронені українські січові стрільці та австрійські вояки.

Присутні визначилися з форматом фестивалю та датою його проведення, а саме: планується провести Регіональний фестиваль-конкурс стрілецької та повстанської пісні «Дзвони Лисоні» 27-28 серпня 2016 року. 27 серпня – конкурсна програма в районному будинку культури та таборування пластової молоді на горі Лисоня,  28 серпня – урочисте відкриття фестивалю на горі Лисоня. Під час засідання порушувались також питання про проведення під час фестивалю реконструкції бою, радіоекспедиції, виготовлення логотипу та друкованої продукції, тощо.

З обговорених питань голова РДА дав конкретні доручення виконавцям.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео