В Українську гімназію завітали воїни АТО

Військовослужбовці, які пройшли бойове хрещення на Донбасі, сьогодні завітали до учнів-гімназистів в Українську гімназію імені І. Франка, що в Тернополі. Воїни АТО поспілкувалися з дітьми, а також висловили подяку за підтримку українського війська.

Більше ста учнів різного віку зібралися в актовому залі Української гімназії, аби з перших вуст почути про те, що зараз болить найбільше – про війну на Сході України. До учнів завітали голова Тернопільської обласної спілки учасників АТО Володимир Малишевський, молодший сержант і випускник гімназії Володимир Грицина, а також голова Тернопільської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Роман Храпцьо.

– Мета сьогоднішньої зустрічі – розповісти дітям історію і пояснити, що все це не марно відбувається, – каже Володимир Малишевський. – Ми не ставимо собі за мету показати, скільки людей загинуло чи яким чином загинули, а показати дітям, що це історія і її потрібно знати. Правдива вона чи не правдива, з втратами чи без них – про це історія сама розкаже і дасть оцінку цьому.

Воїни подякували школярам за слова підтримки у їхніх листах, які волонтери привозили на фронт. Більшість військових тримають дитячі листи біля себе, як обереги від ворожої кулі.

  – Ваші листи завжди були великою підтримкою. Дякую від себе, від всіх хлопців, які були з нами. Як би не було інколи тяжко, думаєш «Що я тут роблю?», коли приїжджають листи дітей, то ти розумієш для чого ти тут, що ти робиш і яка кінцева мета. А кінцева мета – це щоби ті бандити не прийшли сюди, а ви виросли в спокої, затишку, вчилися і ставали професіоналами, – саме такими словами звернувся до дітей випускник гімназії Володимир Грицина.

Соломія ШАЛАЙ

 Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео