Керівників області просять не піаритись на врученні відзнак бійцям АТО

Не робити піару на врученні відзнак бійцям АТО та не продавати їх у військових магазинах закликала радник начальника Генштабу ЗСУ Альона Вербицька. Із проблемами військових до неї звернулись демобілізовані бійці, капелани та волонтери області, під час зустрічі у Тернополі, 12 квітня.

Відзнаку до посвідчення учасника АТО продають на Тернопільщині за 120 гривень, повідомив голова організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» Зеновій Гладчук.

- Собівартість таких значків -  35 гривень,  - зауважив він. – Це офіційна державна відзнака. Незрозуміло, чому на деяких із них підпис ставить не начальник Генштабу Віктор Муженко, а військкомат або держадміністрація.

Продаж значків Альона Вербицька пояснює ініціативою приватної структури, яка виробляє відзнаки.

- Кошти на це виділяє Міністерство оборони, - каже вона. – Наразі гроші закінчились. Потрібно перерахувати нову суму. Під час такої паузи підприємство, яке випускає відзнаки, почало продавати їх військовим магазинам. От і маємо бізнес.

Щодо вручення цих відзнак головами адміністрацій, радник начальника Генштабу називає це невиправданим піаром.

- Надайте мені копії цих штампованих відзнак і напишіть звернення. Я буду піднімати це питання на вищому рівні, - порадила Альона Вербицька.

Також під час зустрічі поступали скарги щодо невчасного перерахунку зарплати військовим, відсутності забезпечення добровольців та порушення прав поранених бійців АТО.

- В області нема відповідного військового госпіталю, - звернув увагу демобілізований боєць Сергій Гусак. – Також є значні проблеми із відновленням військових частин. У Чорткові свого часу там розікрали майно.

У Тернополі із такими питаннями можна звертатись в Логістичний центр (097-441-86-56 – Юрій Кулик), звідки їх перенаправлятимуть раднику начальника Генштабу.

Катерина БОЙКО

 

Вибір читачів за тиждень

Відео