Ростислав Фук

Танцюристи з Тернопільщини отримали гран-прі на фестивалі в Болгарії

Колектив уперше виступав на міжнародній сцені за кордоном і одразу дебютував перемогою

Танцювальний колектив «Флейм» із села Товстолуг Великогаївської громади взяв участь у міжнародному фестивалі Nestia Art Festival у Болгарії й отримав найвищу нагороду – гран-прі. Про це пише Сільський Господар.

Конкурсна програма фестивалю тривала три дні. Окрім українських танцюристів, свої таланти представляли колективи з Румунії, Сербії, Болгарії, Молдови та інших країн. Учасники товстолузького «Флейму» показали свої яскраві народні композиції: українську польку «Дівочі витребеньки» та естрадний танець «Люблю Гриця». Журі конкурсу достойно оцінило оригінальність виступів, артистизм і  хореографічну майстерність наших земляків. Відтак колектив отримав найвищу нагороду фестивалю – гран-прі.  

Як розповіла редакції «Сільського господаря» художня керівниця «Флейму» Надія Задоріжна, для товстолузьких танцюристів поїздка до Болгарії стала особливою і пам’ятною. Адже вони вперше представляли українське мистецтво на міжнародній сцені за кордоном і одразу дебютували перемогою. 

Що стосується гран прі, то таку нагороду «Флейм» отримує вже вдруге, – каже Надія Задоріжна. – На початку минулого року наш колектив брав участь у Всеукраїнському конкурсі «OmaFest»і був нагороджений гран-прі за композицію «Колядниця». Цей рік для нас також щедрий на танцювальні перемоги. У квітні «Флейм» став лауреатом першої і другої премій за підсумками Всеукраїнського конкурсу «Воля! Єдність! Незламність!». 

Читайте також: Тернополянка здобула «срібло» на світовому чемпіонаті з танців у Португалії

Колектив уперше виступав на міжнародній сцені за кордоном і одразу дебютував перемогою

Авторка: Марія Безкоровайна

Вибір читачів за тиждень

Відео