На «лежачі поліцейські» виділили 400 тис. гривень

Заміну обмежувачів швидкості у Тернополі розпочнуть на днях, кажуть у міськраді. Нові «лежачі поліцейські» поставлять на вулицях Руській, Крушельницької та проспекті Бандери.

- У першу чергу почнемо заміну обмежувача на Крушельницькій, вартість робіт – 150 тисяч гривень. Уже закупили обладнання у Львові. Приступимо, ймовірно, ще до Великодня, - розповідає начальник управління ЖКГ міськради Микола Лесів. – На облаштування «лежачих поліцейських» поблизу 6-ої школи (вул. Руська) потрібно 230 тис. грн. На даний час триває закупівля матеріалів.

На проспекті Бандери поблизу обласної лікарні обмежувач мінятиме інвестор. Загалом, на  «лежачі поліцейські» виділили на сесії міськради 400 тис. гривень, наголошує Микола Лесів.

А на засіданні виконкому 21 квітня озвучили додаткові кошти управлінню ЖКГ за рахунок залишків по спеціальному фонді. Із них 300 тис. грн, за словами начальника фінансового управління Надії Кучер, спрямували на «лежачі поліцейські».

- Ми користуємось для заміни обмежувачів коштами у сумі 400 тис. грн. Їх цілком достатньо для виконання цих робіт, - додає Микола Лесів.

До слова, «лежачі поліцейські» не ремонтували у Тернополі близько п’яти років.

- Стільки розповідей про ремонт і виділені кошти на це, - дивується тернополянин Андрій Волошин. – А потім їду у зазначених місцях, і нищу ходову свого автомобіля.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео