На Тернопільщині думали, як ефективніше наповнювати казну

Про податкові новації і легалізацію зайнятості населення йшлося під час «Дня району», який провели у Кременці представники Головного управління Державної Фіскальної Служби (ДФС) у Тернопільській області. 

Заступник начальника відомства Сергій Господарик за нагоди зустрівся із керівником Кременецького районного радіомовлення Зоєю Карп’юк і журналістом районної газети «Діалог» Вікторією Іваницькою. Адже фіскали зацікавлені у покращення інформування жителів району із питань податкового законодавства. 

Згодом, відбулася зустріч із представниками бізнесу. Йшлося про проблемні питання надходжень до бюджетів. Окрім того, фахівці ГУ ДФС в області провели семінар. Близько сотні його учасників ознайомилися із новаціями, що вступили в дію після прийняття Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Зокрема, лектори розповіли про застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами-підприємцями, докладно ознайомили зі змінами в оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб, новаціями для власників нерухомого майна, новими ставками для справляння цього податку.

  • Особливу увагу ми акцентували на особливостях цьогорічної деклараційної кампанії, акцизному податку і змінах стосовно єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - каже Сергій Господарик.

Відбулася зустріч і з керівниками району. Адже влада зацікавлена у розширенні бази оподаткування і збільшенні надходжень до бюджету, а також - перспективі залучення інвестицій в економіку Кременеччини.

- Найгострішим було питання легалізації найманої робочої сили і виведення зарплати із «тіні», - додає Сергій Господарик. - Адже питання дотримання роботодавцями вимог законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам було і залишається актуальним. Тим паче – тепер. Адже легалізація зайнятості населення, детінізація зарплати та її підвищення є вагомим джерелом збільшення дохідної частини місцевого бюджету.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео