На Тернопільщині сплатили понад півмільярда гривень ЄСВ

506,6 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надійшло до казни із початку 2016 року, повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Це - на 25,5 млн. грн. більше, ніж очікувалося, - каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Виконання бюджетного призначення становить 105,3%. Лише у квітні сплатили 137,9 млн. грн, що на 9,8 мільйона більше за прогнозний показник.

Фахівці нагадують: у 2016 році підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ із чистого доходу (про всі зміни у податковому законодавстві із 1 січня 2016 р. читайте ТУТ – прим.).

- Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, він має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ, - уточнює пан Комендат. - Водночас сума ЄСВ, що сплачується, не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) або приймається рішення про сплату такого ЄСВ при відсутності оподаткованого доходу.

Підприємці на єдиному податку сплачують ЄСВ у сумах, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, підсумували у Відділі організації роботи ГУ ДФС в області.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео