На Тернопіллі гуртуються представники туристичного бізнесу (фото)

Громадська організація «Туристична асоціація Тернопілля» уже діє у нашій області. І хоча її створили лише у квітні, під час Міжнародного інвестиційного форуму "ТернопільщинаІnvest-2016" відбулася успішна презентація спільноти.

До слова, головою ГО "Туристична асоціація Тернопілля» стала Наталія Волощук – сестра керівника Регіонального представництва ІСС Ukraine, відомого бізнесмена і мецената Тараса Демкури.

Пріоритетним для туристів стає активний відпочинок

  • Я тішуся, що на Тернопіллі нарешті створили «Туристичну асоціацію», що об’єднує бізнесменів, які працюють у різних туристичних напрямках, - каже начальник відділу туризму Тернопільської обласної держадміністрації Назар Яворський. – Вони об’єдналися з тією метою, щоб координувати свою діяльність, а також підказувати владі, на що нам варто звернути увагу, що підтягнути. Йдеться і про туристичну інфраструктуру, і про створення умов для розвитку бізнесу.

Враховуючи той туристичний потенціал, який має наша область, у нас - замало закладів, готових приймати туристів, додає він. Адже усі охочі до нас приїхати, повинні знайти місце, де зможуть зупинитися, відпочити, аби продовжити мандрівку.

  • І повірте, у більшості туристів, особливо тих, хто любить активний відпочинок, який стає пріоритетним на Тернопіллі, є лише дві вимоги: чиста постіль і теплий душ, - продовжує Назар Яворський. – Далеко не усім потрібні багато зіркові готелі. Звісно, і на них знайдеться клієнт, але для створення умов, яких прагне звичайний турист, потрібні не такі уже й великі інвестиції. Думаю, у наших малих містах мали б зявлятися і хостели, і екологічні садиби.

Пан Яворський стверджує, що із ним спілкувалися чимало представників бізнесу, готових цей напрямок розвивати. Саме їм і покликана допомагати «Туристична асоціація».

«Туристична асоціація» наразі об’єднує 15 партнерів

Громадська організація "Туристична асоціація Тернопілля» нещодавно стартувала і в інформаційному просторі. Так, у соціальній мережі «Фейсбук» опублікували такий допис (цитуємо): «Ні в кого не виникає сумнівів, що наша країна і Тернопільщина, зокрема, має неабиякий туристичний потенціал, проте спільною проблемою є та, що туристичні ресурси використовуються далеко не в повному обсязі, а сама туристична сфера потребує реорганізації і реформування.

Одним із таких кроків на перспективу є створення Національної туристичної організації та її регіональних представництв. Переваги яких в тому, що не маючи ніяких зобов’язань перед державними структурами, співпрацюючи із ними, будучи громадськими організаціями, працюють фірми і здійснюють функції на ринку туристичних послуг на місцях.

За результативним прикладом наших колег із Києва, Одеси, Львова, Херсона, Івано-Франківщини 19 квітня цього року створили громадську організацію «Туристична асоціація Тернопілля», яка є добровільним об’єднанням фізичних осіб, відкритою для вступу, неприбутковою громадською організацією. Вона є структурованою щодо сфери діяльності за видами туризму. І сьогодні об’єднує 15 партнерів.

Завдання, яке стоїть перед нами, поряд із дотриманням Статутних вимог – активна промополітика всередині регіону, оптимізація логістики пересування, координація дій, створення власного унікального туристичного продукту, економічного зростання її учасників, впровадження системи взаємознижок. Тим паче, що у членів нашої організації є вагомі напрацювання у галузях гастрономічного, фестивального, готельного, промислового і шопінг-туризму, спортивного і медичного, а також - діяльність вагомих нині в області туроператорів.

Зауважимо: важливою умовою забезпечення історико-культурної спадщини, джерелом соціально-культурного розвитку регіону є членство в нашій організації національних парків і природних заповідників, краєзнавчих установ. Перші кроки зроблено: спільнокошт, видавництво промобуклета, співфінансування участі у виставках.
Враховуючи те, що держава не може сьогодні у повній мірі виконувати контрольно-регулюючі функції, на ринку послуг є професійна громадськість, яка готова цим зайнятися. Заохочуємо всіх до співпраці…»

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото - зі сторінки Асоціації у «Фейсбук»

Довідка. Тим, хто зацікавився асоціацією, має намір у неї вступити або дізнатися більше про заплановані справи, заходьте на спеціальну сторінку цього об’єднання у соціальній мережі «Фейсбук» (її можна знайти ТУТ  прим.).

На фото

- члени ГО «Туристична асоціація Тернопілля» на відкритті музею ексклюзивних автомобілів ретро-автомобілів "Ретро-кортеж";

- учасники панелі «Туризм - перспективи розвитку» під час Міжнародного інвестиційного форуму "ТернопільщинаІnvest-2016"

 

Вибір читачів за тиждень

Відео