Загальний товарообіг Тернопілля склав 166 мільйонів доларів

Загальний товарообіг нашої області, за підсумком 4 місяців, склав 166 млн. дол. США, повідомили у Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

  • При цьому імпорт сягнув 83,3 млн. дол. США, а експорт – 82,7, - кажуть митники. - Порівняно із аналогічним періодом 2015 року загальний товарообіг зріс на 5%.

Зовнішньоекономічні операції наші підприємці проводили із торговельними партнерами із 60-ти країн світу. І перші позиції серед них займали: Польща (59,3% від усього товарообігу), Німеччина (6,6%), Великобританія (3,4%), Італія (3,1%) і Швейцарія (3,1%).

  • У географічному розрізі найбільше товарів на територію краю надійшло із країн Європейського співтовариства, - додають на митниці. - Зокрема, із Польщі ми отримали 51,5% від усього імпорту, із Німеччини - 11,5%, Великобританії - 5,4%, Італії - 4,2% і Швейцарії - 3,2%.

Експортували товари найчастіше до Польщі (66,8% від усього експорту), Литви (3,3%), Нідерландів (2,8%), Італії (2%) і до країн учасниць Співдружності Незалежних Держав. Зокрема, до Білорусії (6,2%) і Молдови (1,3%), уточнили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

Про економічне співробітництво наших підприємців із партнерами з-за кордону також читайте ТУТ і ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео