Чортківських безробітних вчили варити мило

У Чортківському районному центрі зайнятості за участю майстра-миловара Оксани Блажків відбулося чергове засідання молодіжного клубу на тему: «Миловаріння: справжнє мистецтво чи справа до душі».

У багатьох сучасних жінок є незвичайні хобі, бо це найкращий спосіб відволіктися від повсякденної рутини і зануритися в новий, казковий світ. Тут ми перестаємо бути мамами, дружинами, бізнес-леді та стаємо своєрідними чарівницями, - розповіла пані Оксана. - Я, приміром, спробувала свої сили в миловарінні. І мене захопив цей неймовірно цікавий творчий процес. Мої роботи — це, передусім, неординарні форми, яскраві кольори.

Оксана Блажків познайомила присутніх з тонкощами миловаріння та історією його виникнення, надала рекомендації для початківців, а саме:

  • ·     для того, щоб зайнятися миловарінням, не потрібно спеціальної підготовки: вникнувши в основні рекомендації, можна з першого разу отримати вражаючий результат;
  • ·     миловаріння не вимагає строгого дотримання інструкцій. Основа — базові правила, а далі – творчість, як того душа забажає;
  • ·     не обов’язково витрачати на улюблене заняття багато часу — достатньо кількох годин на тиждень.

Презентовані майстринею роботи вражали фантазією і оригінальністю: мила-орхідеї і тюльпани, кумедні ведмедики та машинки, мила-лимони та м’ятні листочки, ніжні “Ангели-охоронці”.

Прагнучи зменшити до нуля вміст хімії, для приготування мила Оксана використовує тільки натуральні компоненти, які старанно вказує у складі кожного мильного виробу: настоянки трав, мед, ефірні олії, глини; для скрабів — перемелені виноградні кісточки, кавова гуща, подрібнені та засушені грейпфрутові шкірки.

Запах мила для майстрині також відіграє важливу роль. Тому наповнює свої творіння цілющими ароматами.

— Приємний запах допомагає «змити» стрес великого міста й переключитися на домашнє, сімейне, особисте, — упевнена Оксана Блажків.            

Вибір читачів за тиждень

Відео