Від поліції вимагають швидкого розслідування у справі Ващенка (фото, відео)

Із вимогами пришвидшити хід розслідування вбивства активіста Віталія Ващенка прийшли під стіни поліції Тернопільської області активісти 1 червня.

- Вбивство Віталія Ващенка – це наслідок безвідповідальності правоохоронних органів. Якщо нічого не змінити, це буде продовжуватись, - каже голова «Народного контролю» Олександр  Гринюк. – Безкарність призводить до трагічних випадків.

Як пояснив т.в.о. начальника поліції Олександр Богомол, на місці вбивства виявили достатньо доказів для підтвердження виконавців.

- Нам відомо, на якому авто були злочинці. Ми прослідкували його рух. Ще поки не вдалось знайти машину, - говорить Олександр Богомол.

Вбивство сталось 26 травня. Три дні перед тим у Кременці помічали невідомих злочинців.

- Ніхто не повідомив про це поліцію. Проте Віталія попереджали, що приїзд злочинців може стосуватися його особисто, - продовжує Олександр Богомол. – Він, на жаль, не надав цьому значення.

Активісти  також вимагають завершення справ, розслідування яких ініціював Віталій Ващенко. Зокрема, згадують справу про фальшивий диплом директорки ліцею пані Яськевич , яка на днях мала б вийти на роботу. Цей факт розглядають як один із багатьох, що міг стати причиною вбивства.

- Особа, яка не перевірила оригіналу диплома – встановлена. Кримінальне впровадження по цьому факту не відкрито. Якраз цим займемось, - каже Олександр Богомол. - Ріст злочинності останнім часом зріс на 45%. А чисельність правоохоронців скоротилась приблизно на стільки ж відсотків. Нового набору в поліцію немає. Наразі, чекаємо атестації.

До слова, за минулий рік в області зареєстрували 25 вбивств, з них не розкрите – одне.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео