Оксана Бучко

Повії на зупинці та цілодобовий алкоголь від «Христі»: життя тернополян вулиці Протасевича (фото, відео)

DSCN2607

Проти цілодобового продажу алкоголю у магазині «Христя», що на вулиці Протасевича, виступили тернополяни 22 червня. Жителі сусідніх будинків стверджують, зупинка біля магазину та під’їзди ближніх багатоповерхівок перетворились на місця розпивання спиртного.

DSCN2567
DSCN2567

- Ми живемо у місті, а таке враження, що на забутому суспільством острові, - каже мешканець сусіднього будинку Мирослав Подоляк. – День і ніч магазин «Христя» торгує горілкою. От навіть позаду нього є спеціальне приміщення для складу понаднормової алкогольної продукції. Ввечері страшно вийти на вулицю дорослим, не говорю вже про прогулянки дітей.

DSCN2600
DSCN2600

Мешканці також вимагають перенести зупинку на старе місце. Адже з такої відстані не видно номеру транспорту, а інколи можна і не встигнути до нього добігти, кажуть вони.

- Неможливо перебувати на зупинці, там постійно збираються повії, - додає пан Подоляк. - Раніше зупинка була ближче до дороги. А потім власник «Христі» переніс її ближче до магазину.

DSCN2561
DSCN2561

Після звернення тернополян в міську раду, муніципальна поліція перевіряла торгівлю магазину в нічний час.

- Продавчиня тільки бачить поліцію, одразу замикає віконечко нічної торгівлі та вимикає світло, - говорить начальник управління муніципальної поліції Ігор Максимів. -  Ми направили запит в правоохоронні органи про нічну торгівлю в магазині, чекаємо відповіді.

DSCN2596
DSCN2596

На місце тернополяни викликали патрульну поліцію. Жителі стверджують, документів на право оренди землі у власника магазину немає.

DSCN2594
DSCN2594

DSCN2587
DSCN2587

Продавчиня «Христі» у присутності поліції показати документи відмовилась. Власниця магазину Світлана Шкарупа після приїзду на місце за викликом поліції також  не продемонструвала їх громаді. Жінка звинувачує мерію за незаконне рішення щодо обмеження часу торгівлі, а також за хабарництво.

- У чому моя винна – у тому, що тут повії збираються? - дивується власниця магазину. – Нехай поліція з ними вирішує питання. Я алкоголь продаю лише до 10 години, хоча оплачую цілодобову ліцензію. Це мер придумав рішення обмеження в часі, щоб брати хабарі. У мене вимагали 25 тисяч доларів. Я не збираюсь платити такі гроші. От і закрили спершу «Інгу», тепер і цей магазин хочуть закрити.

DSCN2634
DSCN2634

Скаржаться на заборону продажу спиртного у нічний час також інші підприємці.

- Закон повинен бути один для всіх. Чому в сусідніх областях продають алкоголь після 10 години, а ми не маємо права? А платимо однаково. Ми не проти припинити продаж, але тоді нехай зменшують ціну оплати ліцензії. А такі рішення мерії ліцензію в часі не обмежують, - говорить підприємець Володимир Мірошник.

У міськраді договору на оренду землі власнику магазину «Христя» не продовжують. Також депутати закликають поставити цілодобовий  патруль на зупинці Протасевича.

- Ми приймали рішення про демонтаж магазину, але його скасовує суд, - додає депутат міськради від даного округу Назар Редьква. – Звертаємось до поліції з проханням припинити правопорушення на цій території.

https://www.youtube.com/watch?v=1WJRB6ZKZP0&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=0ex21__sy-4&feature=youtu.be

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео