Найвідоміший тернопільський олігарх хотів підкупити німецьких правоохоронців

089b9e7-418e2fe1f04a474224db9ab2f666c83e

У справі про підкуп німецьких правоохоронців одним із ключових доказів може стати доручення, власноруч підписане олігархом з Тернопільщини Дмитром Фірташем.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецький часопис Der Spiegel.

Даний документ олігарх підписав 12 травня 2014 року на ім'я двох співробітників Управління кримінальної поліції землі Мекленбург - Передня Померанія.

Підкуп державних посадовців, згідно з Кримінальним кодексом Німеччини, так само є злочином, як і отримання ними хабара. За такий злочин передбачене покарання від трьох місяців до п'яти років ув'язнення. Утім, український бізнесмен, як повідомили у прокуратурі Шверіна, не є підозрюваним у цій кримінальній справі.

Проте адвокати Фірташа запевняють, що олігарх, підписуючи документи на «інформаційні і консультаційні послуги» на суму 520 тис. євро із приватною детективкою з Берліна Крістіною Вілкенінґ та ще двома співробітниками Управління кримінальної поліції землі Мекленбург - Передня Померанія, не мав жодного уявлення про їх посади.

В результаті, «помічники» так і нічим і не допомогли олігарху, проте зараз створили додаткові проблеми: Фірташ проходить по справі свідком, а в квітні на його віллі провели серйозні обшуки.

За матеріалами «Української правди».

Вибір читачів за тиждень

Відео