Тернопілля: у замовників убивства Ващенка земля горить під ногами (відео)

ab22047a-9a61-4c06-bc84-71402be03675

Про хід розслідування убивства громадського активіста Кременеччини запитали журналісти сьогодні, 25 липня, начальника Головного управління поліції в області Олександра Богомола.

Виявилося, що за напрацюваннями правоохоронців ще як мінімум двоє людей причетні до цього резонансного злочину.

  • Можливо, озвучена мною інформація і допоможе слідству, - каже Олександр Богомол. – Певні припущення стосовно замовників у нас вже є. Я впевнений, що вони знають про наші підозри. Нехай земля горить у них під ногами!

Нагадаємо, нещодавно на території сусідньої області спіймали четвертого підозрюваного у цій справі. Серед затриманих – два виконавці, один організатор і один пособник. Крім того, вилучили автомобіль «Audi», яким користувалися зловмисники.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vGwFab6XYYs&feature=youtu.be[/embed]

- Авто доставили у Тернопіль, воно знаходиться на штрафмайданчику, - додає Олександр Богомол. - У машині ми виявили додаткові сліди. Затриманий в усьому зізнався. Зараз у СІЗО є четверо людей, однак ми сподіваємося впіймали ще як мінімум двох.

Олександр Богомол запевнив, що поліцейські не заспокояться, доки не впіймають усіх причетних до цієї справи. Причому головна мета – знайти замовників злочину.

Нагадаємо, обласні депутати і активісти просили правоохоронців перекваліфікувати справу – із ч. 2 ст. 121 «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть» на серйознішу – «замовне убивство» (читайте про це ТУТприм.).

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=6Wv9uEaGc5s&feature=youtu.be[/embed]
  • Ми знаємо про таке прохання, у нас є офіційна заява потерпілої – дружини активіста, - уточнив він. – Але перекваліфікувати можна буде за тиждень до завершення розслідування.

До суду справу чотирьох обвинувачуваних планують передати десь за півтора місяця. Увесь цей час продовжуватимуть «копати» інформацію про замовника.

  • Проблема в тому, що вони ж підчистили уже все, бо розуміли, що вчинили, - визнає Олександр Богомол.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора та з відкритих джерел

Довідка. Про те, що розповів сьогодні, 25 липня, Олександр Богомол, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео