Тернопілля: грабежів і крадіжок побільшало майже на 50% (відео)

ab22047a-9a61-4c06-bc84-71402be03675

Тернопільщина - на другому місті за розкриттям злочинів. Таким є підсумок роботи поліцейських у першому півріччі 2016 р. Утім, позитивною є не вся статистика.

Про резонансні злочини і особливості роботи поліції за останніх 6 місяців сьогодні, 25 липня, розповів головний поліцейський краю Олександр Богомол.

58695a64-ea07-49bf-b80c-46d5e6e3f30b
58695a64-ea07-49bf-b80c-46d5e6e3f30b

Усі замовні вбивства - розкриті

Так, за січень-червень цього року надійшло понад 42 тисячі заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Ця цифра, порівняно із минулим роком, зросла майже на 30%. Але начальник Головного управління Національної поліції в області у цьому проблеми не бачить.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=NDlh-MQhLlU&feature=youtu.be[/embed]

- Така статистика свідчить лише про те, що рівень довіри населення до правоохоронних органів зростає, - каже він. - Люди починають нам довіряти. Сприяє цьому і нова патрульна поліція. Коли я звітував на нараді у Києві, то там озвучили, що на Тернопіллі – найвищий рівень довіри до поліції.

До слова, кількість кримінальних правопорушень в області за звітний період зросла лише на 2,6%. Причому Тернопільщина, за словами правоохоронця, входить до списку областей із найвищим рівнем розкриття злочинів.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Alwyp21XuJo&feature=youtu.be[/embed]

- Зареєстрували у цьому році 7 умисних вбивств, - продовжує він. - Усі вони розкриті. Із двох випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, розкрили один, а справа щодо іншого - ще в процесі. Окрім того, ми зафіксували спад розбійних нападів. На 16% зменшилася кількість шахрайств і хуліганств.

Проблемою залишаються дорожньо-транспортні пригоди

Керівник правоохоронного відомства також похвалився, що зріс показник розкриття угонів автотранспорту. Наразі результат наших правоохоронців - один із найкращих в Україні. Торік результат був набагато гіршим.

0cdcf0df-3fea-4c72-a57f-ff0ff4cb2ce8
0cdcf0df-3fea-4c72-a57f-ff0ff4cb2ce8

  • Є «плюси», але є й «мінуси», - визнає він. – Так, в області на 42% зросла кількість грабежів і квартирних крадіжок, але і тут показник розкриття - непоганий.

Однією із проблем Тернопільщини також залишаються дорожньо-транспортні пригоди (ДТП). Якщо за шість місяців 2015-го правоохоронці зареєстрували 89 автопригод, то у цьому році їх уже 115. Причому значна кількість аварій припадає саме на обласний центр.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=C5BIQ-DY_Qg&feature=youtu.be[/embed]

- На цей показник насправді впливають і об’єктивні, і суб’єктивні обставини, - вважає Олександр Богомол. - Колись, коли ДТП закінчувалося синцями, на це уваги не звертали. Учасники аварії роз’їжджалися. Сьогодні ж фіксується кожна автопригода, де є навіть несуттєве ушкодження.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Довідка. Про те, що розповів сьогодні, 25 липня, Олександр Богомол, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео